Skip Navigation
Over ons

Het Westfries Archief is hét regionaal historisch centrum voor Westfriesland. Een professionele, publieksgerichte dienst waar (Westfriese) burgers, instellingen en overheden terecht kunnen met ...

Kunst & Cultuur
Deel

Invoeren van Gezinskaarten / akten Burgerlijke Stand

Flexibel
Blauwe Berg 5, 1625 NT Hoorn, Netherlands
ComputerAdministratie
Computer
Kunst & Cultuur
#22011
Scan me of ga naar vrijwilligerspunt.com/o/Westfries-Archief/activiteiten/Invoeren-van-Gezinskaarten--akten-Burgerlijke-Stand/22011 om je aan te melden
SamenvattingHet Westfries Archief in Hoorn zoekt vrijwilligers die gegevens willen invoeren vanaf oude gezinskaarten en akten van de Burgerlijke Stand.
Uitgebreide omschrijving

Het Westfries Archief zoekt vrijwilligers voor het invoeren van gegevens vanaf gezinskaarten en akten van de Burgerlijke Stand. Het Westfries Archief beheert en bewaart de archieven de gemeenten in oostelijk Westfriesland. De Bevolkingsregisters en de Burgerlijke Stand zijn hier onderdeel van. Voor familieonderzoekers staan in deze registers interessante informatie. De gegevens van de bevolkingsregisters zijn ingevoerd en kunnen worden doorzocht op de website van het Westfries Archief.


De gezinskaarten zijn de opvolgers van de bevolkingsregisters en bevatten gegevens van personen die in de periode 1919-1939 in oostelijk Westfriesland woonden. Deze kaarten zijn we nu aan het invoeren. Wij vragen u hulp voor het invoeren van gegevens vanaf de gezinskaarten. Ook werken we aan het invoeren van geboorteakten van de Burgelijke Stand uit de negentiende eeuw.


Bent u één of meer dagdelen in de week beschikbaar? En vindt u het leuk om via de laptop te werken aan het beschikbaar maken van een historische bron? Doe dan mee!


Het invoeren van de gegevens vanaf de gezinskaarten vindt plaats op het Westfries Archief. Vanwege de corona-crisis is het helaas tijdelijk niet mogelijk om te starten met dit project. Heeft u interesse? Reageer dan op deze vacature. Zodra het weer mogelijk is om te werken op het archief aan dit project nemen wij contact met u op.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Hoorn > Hoorn Activiteiten > Westfries Archief > Invoeren van Gezinskaarten / akten Burgerlijke Stand
Over Westfries Archief
Het Westfries Archief is hét regionaal historisch centrum voor Westfriesland. Een professionele, publieksgerichte dienst waar (Westfriese) burgers, instellingen en overheden terecht kunnen met historische vragen. In 1974 spraken de Westfriese gemeenten met elkaar af om hun archieven over te brengen naar een streekarchief. Zij sloten een gemeenschappelijke regeling waarbij zij hun wettelijke taken ten aanzien van het beheren van archieven laten uitvoeren door het Westfries Archief.
·
#22011
Scan me of ga naar vrijwilligerspunt.com/o/Westfries-Archief/activiteiten/Invoeren-van-Gezinskaarten--akten-Burgerlijke-Stand/22011 om je aan te melden