Workshop en netwerkbijeenkomst: Cyberveiligheid voor non-profits
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Vrijwilligerspunt/activiteiten/Workshop-en-netwerkbijeenkomst-Cyberveiligheid-voor-non-profits/75104 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Wist je dat één op de vijf organisaties in Nederland inmiddels kans heeft om slachtoffer te worden van cybercrime?Uitgebreide omschrijving
De kans dat iemand je computer binnensluipt, is inmiddels groter, dan dat ze je pand binnensluipen: cybercrime.
Een mail van de KvK om je password te wijzigen. Een mail van je bank waarin ze zeggen dat je een nieuwe pas kunt aanvragen als je even op de link klikt… Herkenbaar? Maar herken je ook of het bericht inderdaad wel van de KvK komt of van jouw bank? Of van welk bedrijf dan ook? Of zitten er criminelen achter die ‘vissen’ naar informatie? Dat kan overigens ook via bellen, sms of whatsapp!
Inmiddels is cybercrime helaas niet meer weg te denken in onze digitale werkomgeving en het wordt steeds lastiger om echt van misleiding te onderscheiden. De gevolgen kunnen echter groots zijn. Het kan namelijk leiden tot aanzienlijke financiële en operationele schade. En die kans is nog groot ook. Wist je dat één op de vijf organisaties in Nederland inmiddels kans heeft om slachtoffer te worden van cybercrime? En ook steeds kleinere bedrijven en maatschappelijke organisaties zoals stichtingen en verenigingen. Dus dat kan ook jouw organisatie zijn!
Met deze training Cyberveiligheid wil Vrijwilligerspunt Westfriesland ook jouw organisatie behoeden voor cybercrime. Daar is namelijk behoefte aan is gebleken na evaluatie onder de bezoekers van de succesvolle Omdenkshow van eind vorige jaar. Het is ons gelukt Stichting CyberVeilig enthousiast te maken om organisaties in West-Friesland deze workshop aan te bieden.
Workshop
Het is een interactieve en praktische workshop, waar inzicht wordt gegeven in de wereld van cybercrime, wordt besproken hoe je phishing kan herkennen en wordt dieper ingegaan op de basisprincipes voor veilig digitaal werken. Deze zijn zo opgesteld dat iedere gebruiker ermee uit de voeten kan. CyberVeilig daagt je uit om mee te denken en samen met andere deelnemers te werken aan ieders digitale veiligheid.
Netwerken na afloop
Een waardevolle bijkomst van deze training, is dat we de gelegenheid bieden om met de andere aanwezige organisaties na afloop van de workshop te netwerken. Deel elkaars activiteiten, successen, maar ook zaken waar je als organisatie tegenaan loopt. Wellicht is er een organisatie die valkuilen herkent en jullie daarmee kan helpen? Of je kunt elkaar op ander gebied versterken of aanvullen. Het zal niet de eerste keer zijn dat er zo mooie samenwerkingen ontstaan! En dat gaat natuurlijk beter onder het genot van een hapje en een drankje: daar zorgen wij voor!
CyberVeilig Westfriesland is opgezet vanuit het collectieve bedrijfsleven en werkt nauw samen met de Westfriese ondernemersverenigingen. Het doel van de stichting is om de digitale weerbaarheid van bedrijven te verhogen. Het security expertteam staat 24/7 klaar om jouw organisatie te adviseren, begeleiden en ondersteunen in digitale weerbaarheid. Onafhankelijk en zonder winstoogmerk.
Deze bijeenkomst is mogelijk door de subsidie Versterken Vrijwillige inzet na corona van: