Skip Navigation

HoornCityTours

Non-profit

Over ons

HoornCityTours biedt u een 60 minuten durende rondrit door de rijke geschiedenis van Hoorn, in milieuvriendelijke, elektrisch aangedreven shuttlebusjes. Tijdens die stadstour duikt u overal het ...

Deel

Over HoornCityTours

HoornCityTours biedt u een 60 minuten durende rondrit door de rijke geschiedenis van Hoorn, in milieuvriendelijke, elektrisch aangedreven shuttlebusjes. Tijdens die stadstour duikt u overal het verleden van de machtige Verenigde Oostindische Compagnie in, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handel dreef met het Verre Oosten. U komt op de Roode Steen, een schitterend plein met zijn Waag, waar de handel in kaas plaats vond. In de zomer kunt U tien weken lang op donderdag getuige zijn van de historische kaasmarkt op dit plein. De haven wordt natuurlijk niet overgeslagen. Het lijkt of de tijd daar heeft stilgestaan. De zeilen worden gehesen, het dek gezwabberd, je ruikt nog bijna de specerijen die de Compagnie meenam van haar verre reizen uit de Oost. Uiteraard kunt u hier heerlijk ontspannen op een terrasje zitten, er is tenslotte genoeg te zien op en rond het water. Hoorn heeft zijn rijke verleden goed bewaard. Tijdens de rondrit waant u zich op een aantal plaatsen nog steeds in een stad uit de Gouden Eeuw. Dit dank zij de honderden monumenten en het oorspronkelijke stratenpatroon, dat stamt uit de dertiende eeuw.
Om dit allemaal mee te maken is er een prachtige stadstour van HoornCityTours die het verleden én het heden van Hoorn laat zien, de Gouden Eeuw Rondrit.