Post | oktober 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligerspunt biedt gratis trainingen aan vrijwilligers

Fondsen werven, verantwoording schrijven voor de subsidievertrekker, omgaan met dementie…. Slechts enkele van de vraagstukken die leven bij maatschappelijke organisaties. Vrijwilligerspunt Westfriesland adviseert en ondersteunt organisaties, bijvoorbeeld door een gevarieerd aanbod in gratis trainingen. Brigitta Posch, adviseur van Vrijwilligerspunt: “Bij het besturen van een organisatie komt veel kijken. Wij zijn op de hoogte van de veranderingen in de markt en weten wat een organisatie nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Door onze kennis en kunde te delen, helpen wij organisaties op weg.”

 

Tot einde jaar zijn er nog diverse interessante trainingen bij te wonen. Georganiseerd door Vrijwilligerspunt zelf, of door partners. Brigitta: “Het aanbod is divers. Zo organiseren we op 2 november de training ’GOED omgaan met dementie’. Wat als je merkt dat één van je vrijwilligers last krijgt van het geheugen? Hoe ga je daar als organisatie én collega vrijwilligers mee om? Tijdens de training leer je onder andere dementie herkennen en hoe je vrijwilligers met dementie zo lang mogelijk bij de organisatie betrekt.”

 

Fondsen

Op 7 november is de training ‘Fondswerving’. Brigitta: “Er ontstaan veel goede ideeën bij stichtingen en verenigingen, maar dan kijken ze naar het kostenplaatje en moeten ze constateren: geen geld, daar gaat het goede idee. Nee, er zijn ook fondsen die kunnen helpen. Wat heb je nodig om fondsen aan te schrijven? Hoe pak je het aan? Waar ga je zoeken? Tijdens de training kijken we ook naar alternatieven zoals de inzet van het bedrijfsleven, vrijwilligers of crowdfunding.” En dan is er de aanvullende training ‘Verantwoording schrijven’. Brigitta: “Gemeenten en fondsen willen weten hoe hun financiële middelen worden besteed en wat de resultaten zijn. Wij leren tijdens de training op 12 december hoe je dit goed doet.” Deze twee trainingen worden gefinancierd uit de ‘Subsidie Versterken maatschappelijke sector’ van de Provincie Noord Holland. 

 

Trainingsaanbod

Een overzicht van alle trainingen staat op deze webpagina. Ook biedt Vrijwilligerspunt workshops op maat aan bij de organisatie op locatie. Meer informatie via Brigitta Posch, [email protected] of via 0229-216499.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Charlotte zoekt collega-vrijwilligers voor Hulp Dichtbij

| Nieuws
Het doen van een boodschapje, hulp in de tuin, een klusje in huis, behoefte aan een praatje, vervoer naar de ...
Lees meer

Doe mee met de Westfriese Beursvloer

| Nieuws
Op donderdag 19 oktober vindt voor de 14 e keer de Westfriese Beursvloer plaats: dé ontmoetingsplek voor ...
Lees meer

Jongeren gezocht die organisaties helpen verjongen

| Nieuws
Jongeren maken je maatschappelijke organisatie sterker, maar hoe vind je die jongeren? En, vooral; hoe zorg je ...
Lees meer