Post | augustus 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligers werven via de Vrijwilligersmarkt

Is jouw vereniging, stichting of club op zoek naar meer vrijwilligers? Doe dan mee met een van de drie vrijwilligersmarkten die Vrijwilligerspunt Westfriesland dit najaar in opdracht van de gemeenten organiseert! De vrijwilligersmarkt is een geweldig platform om jouw organisatie te presenteren, vrijwilligers te werven én te netwerken met andere organisaties uit de regio. En, deelname is gratis! 

 

De eerste dit najaar is de Vrijwilligersmarkt Medemblik op zaterdag 28 september. De Vrijwilligersmarkt Medemblik vindt plaats in Dorpshuis De Nieuwe Haven in Abbekerk. Dan vindt ook het Kom erbij Festival plaats, dat georganiseerd wordt door de gemeente Medemblik. De tweede is de Vrijwilligersmarkt Koggenland die op zondag 6 oktober plaatsvindt in De Koggenhal in De Goorn. In en rondom de Koggenhal worden er dan ook diverse sportactiviteiten georganiseerd. En de laatste dit jaar is op zaterdag 12 oktober: de Vrijwilligersmarkt SED in de Westerkerk in Enkhuizen. Komt jouw organisatie uit Stede Broec, Enkhuizen of Drechterland, dan is dit dé plek waar je nieuwe vrijwilligers kunt vinden.

 

Ontdekken en netwerken

De vrijwilligersmarkten zijn voor potentiële vrijwilligers dé uitgelezen plek om op een laagdrempelige manier te ontdekken wat er voor diversiteit aan vrijwilligerswerk in hun gemeente wordt aangeboden. Waarom als organisatie meedoen met de Vrijwilligersmarkt? Allereerst omdat je zo je organisatie in de schijnwerpers kunt zetten. Daarnaast is de kans heel groot dat je naar huis gaat met een of meerdere nieuwe vrijwilligers! Zo liet het Oorlogsmuseum na deelname weten: “We zijn super enthousiast: we hebben maar liefst dertien namen mogen noteren van mensen die binnenkort een dagje komen meelopen. Voor ons kan deze markt echt niet meer stuk!” Ook de Omring was enthousiast: “We doen al jaren mee met de Vrijwilligersmarkt, maar ik weet niet wat me overkomt: zoveel vrijwilligers hebben we nog nooit geworven!”

 

Maar naast het vinden van vrijwilligers bieden de markten ook de mogelijkheid om te netwerken met andere organisaties. En, deelname is gratis. Alle reden dus om mee te doen!

Meer informatie vind je op www.vrijwilligerspunt.com/vrijwilligersmarkt-medemblik, www.vrijwilligerspunt.com/vrijwilligersmarkt-Koggenland en www.vrijwilligerspunt.com/vrijwilligersmarkt-SED

Meld je aan via [email protected] o.v.v. de vrijwilligersmarkt waaraan je wilt deelnemen.  

Deel blogpost