Post | september 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Vind vrijwilligerswerk dat bij je past op de vrijwilligersmarkt

Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je nog niet wat en waar? Laat je inspireren op een van de vrijwilligersmarkten die Vrijwilligerspunt Westfriesland dit najaar organiseert in West-Friesland in opdracht van de gemeenten.

 

Vrijwilligersmarkt Medemblik – 28 september 

De eerste dit najaar is de Vrijwilligersmarkt Medemblik op zaterdag 28 september. De Vrijwilligersmarkt Medemblik vindt plaats in Dorpshuis De Nieuwe Haven in Abbekerk. Dan vindt ook het Kom erbij Festival plaats, dat georganiseerd wordt door de gemeente Medemblik. Het is een festival waar jong en oud kan genieten van allerlei leuke, sportieve, culturele en informatieve activiteiten. De Vrijwilligersmarkt Medemblik en het Kom Erbij Festival zijn van 13.30 – 16.30 uur en de toegang is gratis. 

 

Vrijwilligersmarkt Koggenland – 6 oktober 

De tweede is de Vrijwilligersmarkt Koggenland die op zondag 6 oktober plaatsvindt in De Koggenhal in De Goorn. Gelijktijdig met de Vrijwilligersmarkt Koggenland is de vierde editie van ELK; hardlopen, fietsen en wandelen door Koggenland. En Team Sportservice Westfriesland en Sportraad Koggenland bieden buiten diverse sportactiviteiten aan. De Vrijwilligersmarkt Koggenland is van 11.00 - 14.00 uur.  

 

Vrijwilligersmarkt SED – 12 oktober 

En de laatste dit jaar is op zaterdag 12 oktober: de Vrijwilligersmarkt SED in de Westerkerk in Enkhuizen. Kom je uit Stede Broec, Enkhuizen of Drechterland, dan is dit dé plek waar je vrijwilligerswerk bij jou in de buurt kunt vinden. De Vrijwilligersmarkt SED is van 10.00 - 13.00 uur.  

 

Volop inspiratie 

Op iedere vrijwilligersmarkt staan zo’n 30 organisaties die samen een enorme diversiteit aan vrijwilligerswerk laten zien. Laat je inspireren, of vind dé vrijwilligersklus die bij je past. Zoals meneer Magdy Soliman, die tijdens een vrijwilligersmarkt passend vrijwilligerswerk vond: “Ik ben sinds een week met pensioen en ik wil niet in een gat vallen. Ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar had geen idee wat. Taalhuis Westfriesland zoekt taalvrijwilligers. Het lijkt me heel leuk gezinnen te helpen met de Nederlandse taal, dus ik denk dat ik iets heb gevonden dat echt bij me past!" 

 

Weet je ondanks het grote aanbod van maatschappelijke organisaties op de markt toch nog niet wat je leuk vindt en hoe je jouw talenten kunt inzetten? Kom dan langs de marktkraam van Vrijwilligerspunt Westfriesland. Zij hebben een vacaturebank met ruim 400 openstaande vrijwilligersvacatures in West-Friesland.  

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·