Post | oktober 2024 | Nieuws | 1 min lezen

Veel nieuwe vrijwilligers op vrijwilligersmarkt Koggenland

De Vrijwilligersmarkt van de gemeente Koggenland werd zondag 6 oktober goed bezocht. In Sporthal Koggenland in De Goorn vonden ruim 30 organisaties uit de regio nieuwe vrijwilligers. Keuzestress bij de bezoekers: “Er is zoveel vrijwilligerswerk en het is zo divers, het is moeilijk om te kiezen!”

 

Buiten de sporthal staat een sportief stel. Ze combineren een fietstocht door Koggenland met een bezoek aan de Vrijwilligersmarkt in De Goorn. “We wilden altijd al vrijwilligerswerk doen, maar het voelt als een hoge drempel om zelf organisaties te benaderen", vertellen ze. “Op de markt zagen we allemaal verschillende organisaties. We hebben ons ingeschreven bij Warm Thuis, maar het was nog lastig kiezen.”

 

Vrijwilligerswerk als verslaving 

Warm Thuis, een woonvoorziening voor mensen met dementie, doet hele goede zaken op de Vrijwilligersmarkt. Maar liefst twintig mensen laten hun telefoonnummer achter bij het kraampje. Zij zijn geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij de organisatie. Activiteitenbegeleiders Marianne Autor en Esther Weel van Warm Thuis zijn enthousiast over de markt. “Wij zijn heel blij met de vrijwilligers. We merken dat mensen het vrijwilligerswerk zo leuk vinden, dat het bijna voelt als een verslaving. Ze hebben echt passie voor hun werk bij onze bewoners.” 


Zaadje planten 

Ook bij de andere kraampjes op de Vrijwilligersmarkt is de stemming goed. De Bemiddelingskamer is druk in gesprek met bezoekers. “We merken dat mensen gericht naar de markt zijn gekomen, ze hebben interesse. Ze stellen goede vragen.” Ook De Bemiddelingskamer heeft contact gelegd met mensen die geïnteresseerd zijn om als vrijwilliger bij ze aan de slag te gaan. De Schutsluis in Rustenburg is altijd op zoek naar nieuwe sluiswachters. Daarom schreven ze zich direct in voor de markt. “Een goede gelegenheid voor ons om mensen te interesseren voor ons team. En dat lukt.” Ook Esdégé Reigersdaal is blij. “Sommige mensen zijn direct geïnteresseerd. Bij andere planten we een zaadje.”

 

Vacaturebank 

De Vrijwilligersmarkt gemist? Op de vacaturebank van Vrijwilligerspunt staan ruim 400 vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerspunt.com/vacaturebank 

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·