Post | april 2020 | Nieuws | 1 min lezen

Home-Start biedt ondersteuning

We zitten voorlopig nog thuis. Allemaal. Voor ouders met kinderen zijn dit vaak pittige weken. Ineens ben je juf, entertainer, heb je huishoudelijke taken en misschien wil je werkgever ook nog wat van je. Hoe organiseer je dit en hoe houd je het zelf vol? Ook als straks de kinderen weer (deeltijds) naar school gaan?


Juist in deze tijd wil Home-Start er zijn voor ouders. Home-Start begrijpt dat menig gezin erg zoekende is om rust en balans te vinden. Wanneer er geen directe steun in de omgeving te vinden is bij buren, familie of vrienden, dan biedt een vrijwilliger van Home-Start tijdelijk uitkomst. Vrijwilligers van Home-Start zijn voor een periode van ongeveer een jaar gekoppeld aan een gezin. En ondanks de sociale lock-down, of eigenlijk juist nu, willen onze vrijwilligers er toch zijn voor de gezinnen. Zij bellen, Whatsappen, skypen, face-timen, et cetera met het gezin dat ze ondersteuning bieden. Soms wekelijks, en soms juist vaker.


De mogelijkheid om een luisterend oor te bieden wil Home-Start ook aan andere gezinnen in de gemeente Medemblik bieden. Als het niet zo lekker loopt in je gezin en je wilt hierover telefonisch sparren, neem dan contact op met Christine Samsom, coördinator van Home-Start. In een later stadium, als de Corona situatie weer ‘normaal’ is, kan er besproken worden of je ook thuis kennis wil maken. Dan kunnen we eventueel alsnog, op onze vertrouwde wijze, een vrijwilliger aan je gezin koppelen.


Home-Start kan ouders ondersteunen in de periode vanaf 28 weken zwangerschap tot gezinnen met kinderen in de leeftijd van 18 jaar. Voor aanmelding en meer informatie neem contact op met Christine Samsom, coördinator Home-Start Medemblik: tel. 06-10959288 of mail naar [email protected]. Voor meer informatie kijk op www.home-start.nl.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Jong Westfriesland in Actie werft jongeren voor opruimen zwerfafval

| Nieuws
Op 20 maart aanstaande is de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Jong Westfriesland in Actie van ...
Lees meer

Project Nieuwe Nederlanders succesvol afgerond

| Nieuws
Het project Nieuwe Nederlanders van Vrijwilligerspunt betrekt mensen die nieuw zijn in Nederland bij onze ...
Lees meer

Per 1 juli wijzigt Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

| Nieuws
De WBTR zorgt ervoor dat de regels voor o.a. stichtingen en verenigingen beter aansluiten op de huidige regels ...
Lees meer